søndag den 2. september 2012

Æblet der gerne ville lege

Hej venner og veninder, u-venner og a-venner, gamle og unge, voksne og børn!
Idag har jeg taget hul på livets store spørgsmål, så som: "Hvorfor har nogle æbler revner?", "Hvad har orme at gøre med æbler?" og "Har Kamma stadig rødt hår?".
Jeg kan med det samme sige, at disse ting er meget relevante for dit social- og samfunds- og videnskabelige liv. Så læs godt efter. Du får brug for viden om æbler, når du en dag ikke ved, om du skal købe melede eller sprøde æbler! 


Æblet
Æblet er den hyppigste frugt i den menneskelige verden. Alle kan lide æbler, æbler kan lide alle. Det er også den kendte frugt som Adam og Eva spiste af fra Kundskabens træ. Alligevel spiser alle den dag i dag, hvilket nok er på grund dens lækre sødme, eller surme, og så kan man jo heller ikke andet end at elske den sprøde lyd det giver, når man tager den første bid af et æble. Et æble hedder på latin 'Pupillam'. Pupillam est rex!

Hvis et æble har store striber eller ligefrem revner, er det sandsynligvis fordi det er blevet udsat for
meget kulde. Godt der ikke findes æbler på Grønland.

Kendetegn: Æblet kan godt lide at camouflere sig med blade, derfor er æbler næsten altid grønne og røde (medmindre de er gule selvfølgelig!)… og sommetider med en orm i et lille hul der titter frem, som jeg en dag håber på at erfare!

Der findes utallige klamme, melede æble-arter, men mit var sgu fandeme i orden.
Anmeldelse: Det ellers så normale æble, var en smagsoplevelse for sig. Jeg kunne altså ikke lade være med at spise 3, med skrog. Det var godt, men ikk' for godt, for æblesmagen bliver lidt langtrukken, og æblejuice er altså heller ikke den bedste juice, vel...! Alligevel var det smart at den ikke grisede min pæne sofa til, og heller ikke krævede det store forarbejde eller efterarbejde. 
Derfor ender det søde, øko-æble op med...

O

Imponerende. Klap klap. Men nu var jeg altså også gavmild! Dette var trods alt et pragteksemplar. Så pas på derude, i æbletræsjunglen! Det er mange klamme, melede, brunplettede, revnede, svampede varianter af livets frugt, og det gælder om at finde de bedste, for ikke at få et dårligt indtryk, af denne ellers fremragende frugt.

Nemt og miljøvenligt!
Klappe, klappe kage fra Kammango

2 kommentarer:

  1. Kunne ikke være mere enig i din anmeldelse. Smukke udtryk og dejlig ordstilling.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da en sand varmer om hjertet! Dette er vores første kommentar. Hvor legendarisk.

      Slet