søndag den 10. februar 2013

Pita-hayaaaa alias dragen

Goddag alle frugtige fans


Jeg har fået den udsøgte fornøjelse af at smage en dragefrugt, som med den rigtige dialekt udtales "rød pitahaya". Den så en smule gammel ud og var på tilbud til 10 kr, så jeg tænkte at den ville være spændende at sætte tænderne i.

Frugten har en smuk lyserød farve med et orange skær og små "skæl" der stikker ud.
Det er nok deraf navnet dragefrugt stammer, for drager har nemlig også skæl!

Jeg blev helt overrasket da jeg skar frugten over og mødte synet af hvidt frugtkød med sorte kerner. Frugtkødet er fast og vandet (det var godt nok ambivalent - dagens ord som betyder at det er præget af modstridende følelser eller holdninger) og de mange sorte kerner har det med at sidde på hænderne efter indtagelsen. Jeg skal huske at gøre opmærksom på at disse kerner kan virke afførende i større mængder eller hvis man tygger nok på dem. Frugtskrællen er ikke spiselig og indholdet er let at få ud med en ske og lidt håndsnilde.


Selve smagen er ikke noget at skrive hjem om, men det gør jeg nu alligevel, for det er bemærkelsesværdigt at den ikke smager af særlig meget. Dog en smule sødlig og sur på samme tid, hvilket gør den lidt vammel i for store mængder for hurtigt. Duften er som smagen mild og sødlig. Man kan enten se negativt på det, eller man kan vælge at være optimist og sige, at frugten kan bruges til hvad som helst med dens milde smag. Og i kraft af dens smukke kulør og udseende, ville den være yderst pyntende i salater, isdesserter og drinks.


Jeg er dog stadig en smule skuffet over denne frugt, det' sverre. Havde håbet på noget mere ekstravagant eller spektakulært, men livet er jo fuld af skuffelser.
På grund af dens smukke udseende og ikke dårlige, men blot slatne smag, får dragefrugten 2 ud af 5 æbler:
OOONu til en anden historie:
Jeg var på arbejde som frugtsorterer i dag og jeg var så heldig at få en hel kasse med frugter med hjem. Jeg har planer om at lave en banankage, for bananer har jeg et overskud af. Har også fået tilsnusket mig øko kiwier, vindruer, blommer, appelsiner og clementiner. Så gør det alligevel ikke noget at dragefrugtens smag skuffede.

God ferie til alle jer der har det!
Jeg vil hoppe ind i en AT3-uge.

Frugtkagehilsener fra Freyapapaya


Del på Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar